JAWI.Usługi sprzątania.Środki czystości.Myjnie.kontakt.
Zobacz dojazd
Usługi sprzątania
Myjnie
Środki czystości
ŚRODKI CZYSTOŚCI
MYJNIE
USŁUGI SPRZĄTANIA
zapytanieofertoweok.php
Email: biuro@jawi.pl?subject=Pytanie ze strony www.jawi.pl
©JAWI 2008    realizacja VOJTECH STUDIO

BLUTOXOL

Środek myjąco-dezynfekcyjny dla obszaru spożywczego, dopuszczony przez DVG. Przeciwdziała salmonelli.
NR PZH HŻ/5595/2003

WŁAŚCIWOŚCI
Usuwa oleje, tłuszcze oraz białko pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Nie zawiera substancji zapachowych. Przeciwdziała salmonelli, zatwierdzony przez DVG.

SKŁAD
W 100 gramach znajduje się: 5g czwartorzędowych związków amonowych, niejonowe związki powierzchniowo-czynne, sole organiczne i nieorganiczne, rozpuszczalne w wodzie rozpuszczalniki, barwniki.
pH w koncentracie = ok. 13 pH w 1% roztworze
wodnych = ok. 12,5

ZASTOSOWANIE
Zmywalne powierzchnie w kuchniach przemysłowych, masarniach, chłodniach, rzeźniach, piekarniach. Mycie i dezynfekcja w zakładach przemysłu spożywczego.

Nie stosować na powierzchnie wrażliwe na zasady np.: linoleum, powierzchnie pokryte lakierem dyspersyjnym.Nie ponosimy odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku nieodpowiedniego użycia!

SPOSÓB UŻYCIA
Blutoxol w odpowiednim stężeniu (zimny) nanieść na powierzchnię, białko bez ścinania się zostanie rozpuszczone. Następnie w celu rozpuszczenia tłuszczu należy zmyć wzgl. szorować powierzchnię gorącą wodą. Powierzchnie mające bezpośrednią styczność z artykułami spożywczymi należy po czyszczeniu i dezynfekcji spłukać wodą pitną (8 L na m2).

Mycie bieżące/Dezynfekcja:
Mycie 2-stopniowe, Dozowanie: patrz tabela.

Mycie gruntowne/Dezynfekcja z szorowaniem:
Maszyna jednotarczowa i odkurzacz na wodę, Dozowanie: 400 ml na 8 L zimnej wody

Mycie powierzchni/Dezynfekcja:
ściereczka, wiadro, rękawice ochronne, Dozowanie: patrz tabela.

Mycie metodą spray-pianą:
25 ml (1 doza) przelać do 500 ml butelki z rozpylaczem pianowym i wypełnić wodą do zaznaczonego miejsca. Zwykłą lub mikrofazową ściereczkę pokryć pianą i zmyć powierzchnię. Brudną ściereczkę wypłukać.

Podane zostały stężenia roztworu roboczego w objętości- procentach (V-%) przy czasie działania każdorazowo 30 i 60 min.

Obszar mało obciążony    

Bakteriobójczy  Grzybobójczy  

30 min. 60 min. 30 min. 60 min.

Art. spożywcze pochodzenia zwierzęcego oprócz mleka włącznie z kuchniami przemysłowymi.    

3,0 V-% 2,5 V-% 1,5 V-% 0,5 V-%

Mleko i produkty mleczne    

3,0 V-% 2,5 V-% 1,5 V-% 0,5 V-%

Obszar bardzo obciążony    

Bakteriobójczy  Grzybobójczy  

30 min. 60 min. 30 min. 60 min.

Art. spożywcze pochodzenia zwierzęcego oprócz mleka włącznie z kuchniami przemysłowymi.    

4,5 V-% 3,5 V-% 1,5 V-% 1,5 V-%

Mleko i produkty mleczne    

3,0 V-% 2,5 V-% 1,5 V-% 1,5 V-%

ZUŻYCIE NA M2
Mycie bieżące/Dezynfekcja: 0,4- 3,6 ml w zależności od użytego stężenia
Mycie powierzchni/ Dezynfekcja: 0,4- 3,6 w zależności od użytego stężenia
Mycie gruntowne/ Dezynfekcja z szorowaniem: 16 ml
Metoda spray- mycie pianą: 0,3- 1 ml

Xi Drażniący,
R38 Działa drażniąco na skórę,
R41 Ryzyko poważnego uszkodzenia oczu,
S37 Nosić odpowiednie rękawice ochronne, 24/25 Unikać zanieczyszczenia skóry i oczu,
Zawiera ług alkaliczny,
Nie mieszać z innymi środkami czyszczącymi lub chemikaliami.

 

Opakowanie:

Butelka 1 L,
6 butelek w kartonie
Nr art. j 55 03 02

Kanister 10 L
Nr art. j 55 03 10

Beczka 200 L
Nr art. j 55 03 72

Butelka 500 ml z rozpylaczem pianowym, pusta,
12 butelek w kartonie
Nr art. z 01 23 48

 

 

carp-deta.pdf