JAWI.Usługi sprzątania.Środki czystości.Myjnie.kontakt.
Zobacz dojazd
Usługi sprzątania
Myjnie
Środki czystości
ŚRODKI CZYSTOŚCI
MYJNIE
USŁUGI SPRZĄTANIA
zapytanieofertoweok.php
Email: biuro@jawi.pl?subject=Pytanie ze strony www.jawi.pl
©JAWI 2008    realizacja VOJTECH STUDIO

GRASSET

Środek rozpuszczający tłuszcze
NR PZH HZ / 06269 / 96

WŁAŚCIWOŚCI
Szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją. Posiada optymalne właściwości rozpuszczające. Stosowany z zimną i z ciepłą wodą. Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach. Usuwa bez trudu pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. W przypadku twardych osadów tłuszczu / białka stosować odpowiedni roztwór Grasset-u z zimną wodą, w ten sposób białko zostaje rozpuszczone bez ścinania się. Po czym poprzez mycie ciepłą wodą doprowadzić do rozpuszczenia tłuszczy lub zastosować ciepłą wodę w zbiorniku maszyny podczas szorowania podłogi. Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze kuchennym. Związki powierzchniowo - czynne zawarte w produkcie są biodegradalne w ponad 90%.

SKŁAD
Anionowe i niejonowe związki powierzchniowo- czynne, rozpuszczalne w wodzie rozpuszczalniki, związki pośredniczące w rozpuszczaniu, fosforany, zasady, barwniki.
pH koncentratu = ok. 13 pH 1 % roztworu = ok. 11

ZASTOSOWANIE
Zasado- i wodoodporne podłogi, ściany i powierzchnie robocze w zakładach przetwórstwa spożywczego, kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych, mleczarskich, serowarniach, piekarniach, sklepach rybnych, stoiskach sprzedaży itd. Stosowany też w urządzeniach produkujących pianę. Dzięki właściwością antykorozyjnym nadaje się do powierzchni aluminiowych. Nie stosować do linoleum i przedmiotów pokrytych lakierem.

SPOSÓB UŻYCIA
Przed pierwszym czyszczeniem sprawdzić odporność powierzchni na zasady.

Mycie bieżące-mycie na mokro, maszynowe czyszczenie na mokro, czyszczenie powierzchni:
50 - 200 ml. na 8 L wody.

Mycie gruntowne:
1 L na 8 L wody, szorować maszynowo lub zastosować nie rozcieńczony w działku pianowym o ustawieniu dyszy 1: 5 lub 1: 10.

W przypadku trudnych do usunięcia zabrudzeń zastosować nie rozcieńczony Grasset.

Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć szczególnie gruntownie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 60°C przyśpiesza działanie Grasset-u . Zabrudzenia białkiem należy usunąć zimnym roztworem Grassetu a następnie można użyć ciepłą wodę.

ZUŻYCIE NA M2
Mycie bieżące: 0,5 - 1 ml
Mycie gruntowne: 40 ml
Mycie pianą: 20 ml

Xi - Środek drażniący
R 36 / 38 Drażni oczy i skórę. w koncentracie.
S 24 / 25 Unikać zabrudzenia oczu i skóry.
S 37 Nosić odpowiednie rękawice ochronne.

Zawiera < 1% wodorotlenek metalu alkalicznego

 

Opakowanie:

Butelka 1 L,
6 butelek w kartonie
Nr art. j 55 04 01

Kanister 10 L
Nr art. j 55 04 10

Beczka 200 L
Nr art. j 55 04 72

 

 

carp-deta.pdf